fuhyoo:

#MakananRohani #motivasi hujung minggu gituuuu ha! #textgram

fuhyoo:

#MakananRohani #motivasi hujung minggu gituuuu ha! #textgram

Isu Pukul Anak Di Sweden. →

tehtarikgelasbesar:

http://www.law2.byu.edu/lawreview/archives/1984/3/swed.pdf

1. Kau pukul anak kau sebab anak kau malas solat. Di Sweden.
2. Sweden ialah negara sekular. Peduli apa dengan agama.
3. Walaupun kau bukan rakyat Malaysia, kau berada di Sweden. Kau tertakluk dengan undang-undang negara tu.
4. Benda…

[Anon Request] - Intan, Bella dan Faqir dalam Pisau Cukur

Anonymous sent: Nak request gif pisau cukur boelh tak? Part Fazura kata buat apa nak bercinta dengan orang miskin? Thanks in advance :) x /watch?v=wh0vIWPoGtM

Okay, rasanya filem tu masih ada lagi ^_^

Come Here - Masta Wu Feat. Teddy
Produced by Teddy.

Hangul: (cr to thinhe1@soundcloud)내게 할말있음 이리이리와봐
뭐든 들어줄게 이리이리와봐
일단 알겠으니 이리이리와봐
여기가 불편하면 밖으로 나와
야야야야야 이리와봐
야야야야야 밖으로 나와
i’ma fxxin problem a beast and a monsta

나는 문제아~ 다 이거나 먹어
im Hard As Motherfuk H.A.M. 버거
오늘도 넌 괜한 목숨을 걸어
멕시칸처럼 선을 넘어 bumma
clik clak boom bang im a gunna
난 총을 든 포수 yes im gonna
산이든 강이든 바다든 건너
언젠간 잡고야 말거야 cheaters
너는 날 몰라 나도 널 몰라
아는건 하나 너는 져 달의 몰락
저밖에 내려치는 눈보라를
보듯 내 얼굴을 똑똑히 보라
ready or not, here i come
꼭 꼭 숨어 you can’t hide
ready or not, here i come
꼭 꼭 숨어 니 머리카락 보여

내게 할말있음 이리이리와봐
뭐든 들어줄게 이리이리와봐
일단 알겠으니 이리이리와봐
여기가 불편하면 밖으로 나와
야야야야야 이리와봐
야야야야야 밖으로 나와
i’ma fxxin problem a beast and a monsta

if lifes a bitch i ma kill her
어서 다 가서 일러
니 형들에게 that im iller
몽하곤 잘 몰라 난 고릴라
한가지 아는건 i go realer
뭐든지 쓰면 쓸수록 닳어
너의 그 입 참 쓰면서 달어
like John Mayer i might date your daughter
지금 당장 들어가 집으로 가라 u gotta go
나의 방망인 큰 헤비 메탈
덤비면 붕괴되 너의 멘탈
u a homo what’s the deal tho
yea i spit that hard shiz a-hole
ready or not, here i come
꼭 꼭 숨어 you can’t hide
ready or not, here i come
꼭 꼭 숨어 니 머리카락 보여

Peribahasa Bob KP | Baik Punya Cilok

  • Hati bagai serangkak dibungkus
    (Benar-benar berharap atas apa yang diingini)
  • Janganlah anak badak dihambat-hambat, kerana alang berjawab, tepuk berbalas
    (Jangan sengaja mencari bahaya, kerana baik dibalas dengan kebaikan, jahat dibalas dengan kejahatan)
  • Kecong kecoh bertimbang ciak
    (Setiap dakwaan hendaklah mempunyai keterangan kedua-dua pihak, kemudian barulah dijatuhkan hukuman)
  • Macam mintak sisik pada limbat, macam mintak tulang ke lidah
    (Meminta sesuatu yang mustahil)
Joget Si Pinang Muda
Normadiah & P.Ramlee - Sumbangsihku (10)

"Tinggi sungguh bulan satu,
Mana lawan bintang beribu,
Kalau adik rasa rindu,
Dalam mimpi kita bertemu”
Joget Si Pinang Muda - Seniwati Normadiah & Seniman P.Ramlee

Selamat siang, tuan kedai!

Sesudah lama aku terlelap, sekarang tiba masanya untuk bangkit. Yah!

Ada beberapa ‘gif post’ yang dalam proses pembuatan lagi. Jadi sabar-sabar la ye, tuan puan semua.

Sebelum orang bertanya, elok aku beritahu dulu mengenai satu perkara.

Aku rasa bersalah, sebab muat turun beberapa video dari Youtube, dan sesetengah filem yang aku ambil dari cakera keras budak-budak kelas aku. Tapi aku selalu fikirkan macam mana nak buat barang Malaysia menjadi sesuatu yang viral. Youtubers ada cara mereka untuk ‘go viral’ dengan buat video samada dalam bentuk parodi ataupun vlog (video blogging). Tumblr juga merupakan platform baru yang mempunyai banyak akses dari pengguna seluruh negara. Tumblr-ers selalunya akan menggunakan bahan dari Youtube atau mana2 sahaja dan ditukarkan kepada sesuatu yang lebih kreatif seperti di dalam bentuk gif ataupun screencap, editing, typography dsb.

Kalau ikutkan bukan aku sorang shj yang go viral dengan membuat gifs dari filem, video, dsb. Kebanyakan bloggers di sini memang sudah biasa dgn gifs dari video barat, dan rasanya paling popular - KPOP. Hatta, vlogs dari Youtubers pun akan di-gif-kan. Bagi Tumblr-ers : "Because videos or audios are too common" Untuk memberitahu mesej daripada lagu/video, mereka lebih suka menggunakan gifs, editing, typo yang boleh di kongsikan tanpa perlu memuat turun cerita/lagu sepenuhnya.

Tetapi dengan cara ini, keaslian video/audio asal tidak akan dipertikaikan. Malah, dengan cara ini, orang lebih senang mengenali apa yang ada di dalam sesebuah lagu/cerita yang di ringkaskan dalam bentuk grafik (tiada audio).

Aku memang berniat nak perkenalkan produk keluaran Malaysia ke dunia luar. Dgn cara ini, orang akan lebih mengenali media Malaysia bukan sahaja dari segi budaya, tetapi dari segi penghasilan karya seni anak tempatan.

Jadi, kalau ada orang yang nak point-point tanya, “Kau tak rasa bersalah ke? Download video pastu post balik?”. Then selama-lamanya lah karya orang kita, takkan dikenali di merata dunia. Orang yang download pastu jual, itu bodoh namanya. Amik keuntungan atas kerja orang lain. Yang aku postkan, benda yang sudahpun disiar di dalam TV, dah pun di pawagamkan, yang dah bertahun-tahun kita tak tengok, yang orang dah boleh stream di Youtube shj. Kalau korang terbaca posts tu, mesti rasa nak tengok semula, betul tak? Tidak lah semua filem Malaysia aku nak postkan. Yang mana sudah lama, ataupun by request oleh followers shj yang aku akan postkan (selalunya filem indie yang tidak ada di TV atau di pawagam). Music Video mmg aku akan ambil dari channel official Youtube sahaja. Tapi, filem baru, ataupun yang masih dipawagamkan ataupun ada keluaran CD dia, aku memang tak terlibat dalam sesi muat naik/muat turun. Sebab kalau video luar, orang tak kisah pun, nak download ke, streaming ke, tapi karya tempatan, harga dia lebih mahal di mata aku. Jadi, aku nak preserved elok-elok.

So, itu sahaja yang nak aku bebelkan. Kalau ada pendapat lain, boleh utarakan. Aku tak marah pun. Cuma sebelum ada isu dibangkitkan, elok aku terangkan awal-awal.